Kde koupit

Dají se srovnat nikotinové sáčky a cigarety?

 
DSC06153
 

Pat a Mat, Bonnie a Clyde… Ne, nikotinové sáčky a cigarety rozhodně nejsou takovými parťáky ve hře. Jedno ale mají přesto společné. Užívají se kvůli nikotinu. O nikotinových sáčcích můžeme říct, že se zrodily jako alternativa tabákových výrobků a tedy i cigaret. Dají se tyto dva odlišné produkty srovnat? Možná...

Cigarety na ústupu?

Největší slávu měly cigarety v minulém století a zejména v USA, kde byly hojně propagovány jako něco, co má blahodárné účinky. Realita a navíc ta současná je úplně jinde. Společnost chce kouření vymýtit nebo alespoň obrovsky omezit. Důkazem jsou zvyšované daně, antikuřácké kampaně, zákazy kouření na veřejných prostranství a uvnitř restaurací a podobně. Do toho vznikají nové alternativy tabákových výrobků jako elektronické cigarety nebo nikotinové sáčky. Znamená to konec?

Kouření cigaret

Je návykové, zdraví škodlivé, tvoří odpad a tak dále. Jenže škodí zdraví nejen kuřákům samotným, ale i jejich okolí. Pasivní kouření je neméně škodlivé jako aktivní. To hlavní, proč se cigarety kouří, je nikotin. Do svého těla získáte z vykouření jedné cigarety zhruba 1 mg nikotinu, který se vám do těl vstřebá poměrně rychle. Čím déle a více kouříte, tím větší toleranci kromě závislosti máte vůči nikotinu. A to vás nutí vykouřit více cigaret denně než předtím. 

 
104 Kč
image 11 Snatch Forest Fruits

Ten nejlepší výběr lesních plodů

104 Kč
image 21 Snatch Citrus

Sladká citrusová jízda

 

Nikotinové sáčky jako odpověď?

Nikotinové sáčky vznikly jako alternativa k tabákovým výrobkům. Jedná se o zcela jiný produkt, který se rovněž jinak užívá. Ale vzhledem k nikotinu to může být ideální alternativa pro ty, co chtějí s kouřením přestat. Co se týče nikotinu, u běžných sáčků dostanete do svého těla podobné množství jako v jedné cigaretě. To navíc můžete dle síly sáčků navýšit nebo také snížit. 

Navíc máte na výběr z několika příchutí. To nám připomíná, když užíváte nikotinové sáčky, nikdo o tom neví. Nedoprovází vás totiž žádný zápach ani z cigaretového kouře ani z úst. Budete tak stoprocentně diskrétní vůči sobě i svému okolí. 

Abychom to tu jen neplácali nikotinové sáčky po zádech, musíme uvést, že nikotinové sáčky nejsou přírodním produktem. Jde o laboratorní produkt, který je však vyvíjen za nejpřísnějších podmínek. To je nutno dodat. Nicméně dalším argumentem proti může být mládí nikotinových sáčků. Stále jsou poměrně mladým produktem, což může vyvolat nejistotu v řadě lidí. Nějaké studie o (ne)škodlivosti vznikly, ale pro úplnou objektivitu si musíme možná ještě počkat.

Jak s tím naložit

 

Jednoduše. Nikotinové sáčky fungují jako spolehlivá alternativa tabákových výrobků, která může pomoci od závislosti od kouření a s regulací příjmu nikotinu. Díky diskrétnosti užívání je to navíc fajn vůči společnosti.

 
Zpět na články
 

Kde všude
koupíte Snatch