Kde koupit

Jak se projevuje nikotinový kick

 
DSC09179
 

Už jste slyšeli pojem nikotinový kick? Můžete se setkat také s názvem buzz. Ale nepleťte si to s hitem při šlukování. Jde o reakci vašeho těla na příjem nikotinu do krve. Jak se to stane, co to způsobuje a může mít nikotin vedlejší nežádoucí účinky?

Nikotinový kick a jeho projevy

Jakmile se vám dostane nikotin do krve, dochází k takzvanému nikotinovému kicku neboli buzzu. Jde o pocit nabuzení, šumu nebo vzrušení, které trvá zhruba půl hodiny, ale celkovou délku ovlivňuje vaše tolerance vůči nikotinu. Kromě toho můžete cítit spokojenost, zlepší se vám paměť, koncentrace a zrychlí doba reakce vašich smyslů. Ano, je to vědecky dokázané. 

Po vyprchání stavu budete mít chuť jej znovu navodit zhruba jedné až čtyřech hodinách. V případě silnější závislosti na nikotinu to může být i dříve. Po vyprchání stavu se vám nikotin v těle bude držet až tři dny. 

Nepleťte si kick a hit. Hit zažijete ve chvíli, kdy šluknete páru či cigaretový kouř. Jde o reakci plic na nikotin ve formě páry či kouře. 

Jak dochází k nikotinovému kicku

V rámci užívání nikotinových sáčků se vám nikotin vstřebá do těla přes ústní dutinu a následně se dostane do krevního oběhu. Tam začne působit na nadledvinky, což vám uvolní do těla adrenalin, dopamin a glukózu. Zároveň dojde ke zvýšení krevního tlaku. 

 
104 Kč
image 1 Snatch Arctic Mint

Fresh mix mentolu a eukalyptu

104 Kč
image 14 Snatch Frozen

Extrémní mrazivý zážitek

 

Možné nežádoucí účinky

Nikotin však může způsobovat i nežádoucí účinky. Při dlouhodobém užívání to může být nespavost, pálení žáhy nebo bolest kloubů. Vzhledem k vlivu na krevní tlak nedoporučujeme nikotin užívat při komplikacích právě s krevním tlakem nebo se srdcem. Dále se vzhledem k nižší tvorbě inzulínu by neměli nikotin užívat ani diabetici. 

Ve chvíli, kdy do těla dostanete více nikotinu, než dokážete běžně zpracovat, tak dojde k předávkování. Předávkování se projevuje bolestmi hlavy, pocením, návaly, nevolností i zvracením. Kvůli dehydrataci doporučujeme při tomto stavu hodně pít a čerstvý vzduch.

Jak na silný nikotinový kick

Máte příliš silný nikotinový kick nebo jednoduše chcete, aby rychleji odezněl? Máme dva tipy. Jednak pijte jako v předešlém tipu velké množství vody a jednak zkuste něco sníst. To vám totiž zrychlí metabolismus, díky čemuž dokážete nikotin v těle lépe odbourat. 

Pokud jsou pro vás nikotinové sáčky příliš silné, že vám způsobují nepříjemný kick, sáhněte raději po slabších sáčcích.

 
Zpět na články
 

Kde všude
koupíte Snatch