Kde koupit

Nikotinové sáčky dětem do rukou nepatří

 
DSC05543
 

Nikotinové sáčky dětem do rukou prostě nepatří. Dle legislativy jsou prodejné osobám starší 18 let. Bohužel praxe bývá občas jiná. Děti jsou vynalézavé a podobně jako ke kouření cigaret si v poslední době najdou cestu i k nikotinovým sáčkům. Jak tomu zamezit a jak odhalit mladistvého uživatele nikotinových sáčků? Jdeme na to. 

Na začátku je prodej

Od srdce vám radíme, nepodceňujte svůj spánek. Ne nadarmo se říká vyspat se do růžova. Kvalitní spánek je základem spokojeného života. Naopak příliš krátkým či nekvalitním spánkem si zaděláváte na nejrůznější zdravotní neduhy. 

Ideální je spát 8 hodin denně. Ale je nám jasné, že ne každý z vás na to má dostatek času. Pokud nezvládnete 8, měli byste naspat alespoň 6 hodin a bude to ještě v pohodě. 

Nikotinové sáčky prodáváme například v našem partnerském e-shopu Nicomania.cz. Kromě online je pořídíte snad ve všech trafikách po celé ČR. V případě, že nikotinové sáčky nakupujete online, budete při předání zásilky vyzváni k předložení občanského průkazu pro kontrolu dosažení hranice 18 let přepravní společností. Pokud je vám méně, přepravce vám zásilku jednoduše nepředá. Stejně tak by to mělo být v případě prodeje v kamenné prodejně či trafice, kde je prodejce povinen ověřit věk kupujícího. 

Statistiky jsou neúprosné. Zhruba 11 % dětí do 16 let kouří cigarety. K nikotinovým sáčkům data zatím neexistují, ale je jasné, že díky tomu, že užívání nikotinových sáčků je diskrétnější a tedy hůře dohledatelné, a ještě ke všemu navíc trendy, může být toto číslo podobné. Přesto existuje několik způsobů, jak nikotinové sáčky u dětí odhalit. 

Nikotinové sáčky dětem NE

Když pomineme účinky nikotinu, kvůli kterým dospělí lidé užívají nikotinové výrobky, musíme zmínit, že nikotin má i řadu negativních účinků na lidský organismus. Zvlášť pokud se bavíme o dětech. Mezi negativní účinky nikotinu můžeme pozorovat bolest hlavy, nevolnost, zvracení, závratě, nechuť k jídlu či podrážděnost. Velkým varováním je také možný vznik závislosti na nikotinu. 

 
104 Kč
image 11 Snatch Forest Fruits

Ten nejlepší výběr lesních plodů

104 Kč
image 1 Snatch Arctic Mint

Fresh mix mentolu a eukalyptu

 

Jak u dětí poznáte, že užívají nikotinové sáčky?

Máme tu pro vás několik tipů, jak odhalit užívání nikotinových sáčků u dětí. Nejdřív se zaměřte na samotné balení a sáčky. Balení bývá nejčastěji ve tvaru puku se zajímavým obalovým designem v různých barvách. To by se vám mohlo hodit, pokud jsou nikotinové sáčky pro vás neznámou. Puk tedy jen tak nepřehlédnete v kapse u kalhot či ve školní tašce. Stejně tak by mohl upoutat vaši pozornost v dětském pokoji. Dalším aspektem jsou samotné sáčky. Po dožvýkání se vyhazují. V případě podezření doporučujeme zkontrolovat například odpadkový koš. 

Nebo můžete zpozorovat samotné užívání. Přestože se jedná o diskrétní záležitost, můžete si všimnout umístění pod rtem. Pozornost věnujte také mluvení, které tím může být trochu ovlivněno. Zároveň uživatel nikotinových sáčků může mít tendenci často odplivávat. Nebo se mohou objevit příznaky předávkování nikotinem jako bolest hlavy, nevolnost, nechuť k jídlu, podrážděnost a podobně. 

Co dělat, aby je děti neužívaly

V ideálním případě byste o tématu nikotinových sáčků měli s dětmi mluvit otevřeně. Zkuste jim vysvětlit, co jsou nikotinové sáčky, k čemu se užívají, jaké mají negativní účinky a proč by je neměly děti užívat. Dělat mrtvého brouka jistě nikam nevede. Na druhou stranu je třeba dbát na pořádnou kontrolu ze strany prodejců, aby se nikotinové sáčky do rukou dětem vůbec nedostaly. 

 
Zpět na články
 

Kde všude
koupíte Snatch