Kde koupit

Smíte užívat nikotinové sáčky s rovnátky?

 
a6884905d89485ca-840-526-e-70
 

Fanoušci se nás často ptají, jak je to s užíváním nikotinových sáčků v různých situacích. Tentokrát padla volba na rovnátka. Smíte užívat nikotinové sáčky současně s rovnátky? Pojďme se na to podívat. 

Nikotinové sáčky vs rovnátka čerstvě po nasazení

Neřešme nyní nasazovací rovnátka. Ty jsou primárně určena pro mladistvé mladší 18 let a jistě víte, že nikotinové sáčky jsou pro starší 18 let. Zaměříme se tedy na rovnátka takzvaně na pevno. Pokud máte v ústech čerstvě rovnátka na pevno, můžete mít zvýšenou citlivost zubů i ústní sliznice. Dokonce můžete pociťovat bolest. Nemusíte však mít žádné obavy, mělo by to během pár dní odeznít, hned jak si vaše tělo zvykne na cizí těleso v ústní dutině. V případě silnějších bolestí vám dentista doporučí takový vosk, který sníží tření rovnátek o ústní dutinu, případně nějaké léky na bolest.

Během těchto prvních dní nedoporučujeme užívat nikotinové sáčky. Jelikož máte pravděpodobně podrážděnou ústní dutinu, nikotinovými sáčky byste mohli zpomalit proces její regenerace. Protože jsou známy případy, kdy někdo velmi často užíval nikotinové sáčky na jednom místě a na tom místě se objevila podrážděná ústní sliznice. Proto je lepší prvních pár dní s novými rovnátky raději vynechat, než si na rovnátka v ústech zvyknete. 

A co později?

Později vás nic při užívání nikotinových sáčků trápit nebude. Ale je tu jedna věc. Dbejte na větší opatrnost při vkládání nikotinových sáčků do úst, případně při jejich manipulaci v ústech. Existuje malé riziko, že byste mohli poškodit sáček. Pokud se tak stane, sáček z úst vyjměte a vyhoďte. Raději si také propláchněte ústa vodou, abyste nespokli obsah sáčku. Jinak užíváním nikotinových sáčků nijak neovlivňujete funkci rovnátek. Můžete je tedy bez obav užívat dle návodu a výše obecných doporučení. 

 
104 Kč
image 1 Snatch Arctic Mint

Fresh mix mentolu a eukalyptu

104 Kč
image 11 Snatch Forest Fruits

Ten nejlepší výběr lesních plodů

 

Nikotinové sáčky NEnahrazují dentální hygienu

Nikotinové sáčky Snatch vám jistě zaručí svěží dech, ale jistě nenahradí ústní hygienu. Na tu je potřeba zvlášť s rovnátky klást mnohem větší důraz než bez nich. Provádějte tedy dentální hygienu výhradně dle doporučení vašeho dentisty či specialisty na rovnátka.  

 
Zpět na články
 

Kde všude
koupíte Snatch